Kruiden

Kruiden serieus nemen

Kruiden verrichten niet alleen wonderen voor de smaak en geur van gerechten, maar zitten ook nog eens boordevol vitamines, mineralen en sporenelementen. Lekker en gezond gaan bij kruiden hand in hand.

Bij chemo

Overal ter wereld worden kruiden gebruikt om kwalen te genezen. In sterk geconcentreerde vorm bevatten ze bovendien een grote vari√ęteit aan nuttige stoffen voor de meest uiteenlopende klachten, van een eenvoudige verkoudheid tot misselijkheid bij chemotherapie.

In de MMV-magazine Uitzicht wordt in vrijwel elk nummer over kruiden gepubliceerd. Marry Foelkel, expert op dit gebied, verzorgt samen met Petra Pronk een veelgelezen rubriek in het blad.

Werkzaam

Geheel ten onrechte worden kruiden vaak in verband gebracht met volksgeneeskunde die onbetrouwbaar zou zijn of worden ze gekoppeld aan de bekende Klazien uut Zalk en het typetje Willemien uut Wisp. In werkelijkheid is en wordt er veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de werkzaamheid van kruiden. Ons land is een vereniging rijk die op dit gebied haar sporen heeft verdiend, de Nederlandse Vereniging voor Fythotherapie.  Een vertrouwd adres voor de levering van geneeskrachtige kruiden is de Natuurapotheek in Pijnacker.