Rode bietenmoes

Rode bietenmoes

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Schil of schrob de rode bieten en snijd ze in dobbelsteentjes.
  2. Kook of stoom ze met het laurierblaadje in circa 45 minuten gaar.
  3. Snijd de appels in kleine stukken.
  4. Voeg als de biet bijna gaar is de appels en het kaneel toe en verwijder het laurierblad.
  5. Pureer de groente tot moes.
  6. Als de moes te dun is, voeg dan een koffielepel vlozaad toe.
0
Deze moes is lekker met een rauwe witlof of bij gekookte boekweitkorrels. Ook leuk als garnering op een schijf gekookte knolselderij met een pluk geraspte jonge kaas.

Ingrediënten

250 gr rode bieten
1/2 laurierblaadje
250 g zoete appels
1/2 tl kaneel (poeder)

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend