Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Hoofdgerecht

Bereiding

  • Fruit de ui in wat olie samen met de knoflook.
  • Snijd de winterwortels en de bleekselderij fijn en voeg aan de ui toe. Bak even mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de kruiden toe en maak op smaak met (Keltisch) zout en peper. Laat op laag vuur 20-30 minuten pruttelen en inkoken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken.
  • Bouw de lasagne op met eerst een laagje saus, beleg met een paar plakjes courgette, bedek met weer een laagje saus en herhaal dit tot de saus op is.
  • Eindig met een laagje saus.
  • Bedek de lasagne met plakken mozzarella, gehalveerde cherrytomaatjes, geraspte kaas en basilicum.
  • Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  • Serveer de lasagne met een lekkere frisse salade en eventueel volkoren speltpasta.

Recept ontleend aan “Smakelijck, groenten voor elk moment van de dag” van Williene Klinck

0

Ingredienten

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend