Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Hoofdgerecht

Bereiding

  • Fruit de ui in wat olie samen met de knoflook.
  • Snijd de winterwortels en de bleekselderij fijn en voeg aan de ui toe. Bak even mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de kruiden toe en maak op smaak met (Keltisch) zout en peper. Laat op laag vuur 20-30 minuten pruttelen en inkoken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken.
  • Bouw de lasagne op met eerst een laagje saus, beleg met een paar plakjes courgette, bedek met weer een laagje saus en herhaal dit tot de saus op is.
  • Eindig met een laagje saus.
  • Bedek de lasagne met plakken mozzarella, gehalveerde cherrytomaatjes, geraspte kaas en basilicum.
  • Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  • Serveer de lasagne met een lekkere frisse salade en eventueel volkoren speltpasta.

Recept ontleend aan “Smakelijck, groenten voor elk moment van de dag” van Williene Klinck

Ingrediënten

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend