Knollenzoetzuur
Bereiding
1. Schil de bietjes en meiknolletjes en snijd ze in dunne plakjes.
2. Verhit de peperkorrels, korianderzaad, karwijzaad en anijszaad in een steelpannetje op laag vuur tot de specerijen hun geur afgeven.
3. Voeg het citroensap en het water toe en breng tegen de kook aan. Haal van het vuur en roer er desgewenst de honing doorheen.
4. Stapel de plakjes biet en meiknol in een grote steriele pot. Verdeel de knoflookplakjes, rode peper ertussen.
5. Schenk het mengsel op de met groenten gevulde pot. Zorg ervoor dat de groenten helemaal onder staan.
Maximaal vijf dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
1 tl anijszaad | ||
250 ml sap van Citroen | ||
25 g Honing | ||
1 tl karwijzaad | ||
5 teentjes in plakjes gesneden Knoflook | ||
2 tl korianderzaad | ||
500 g Meiknol | ||
2 tl peperkorrels | ||
500 g Rode biet | ||
1 in dunne ringetjes gesneden Spaanse peper | ||
100 ml Water toegepast in een gerecht |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend