Vind een MMV-kok met Thuisgekookt.nl

Zelf koken of niet koken. Dat is voor velen de vraag. Niet in staat om zelf een gezonde maaltijd te bereiden? Of juist wel, maar niemand die uw maaltijd eer aan doet? Stichting Thuisgekookt brengt mensen via de keuken bij elkaar. Ook liefhebbers van de natuurlijke keuken.

‘Moermanproof’ koken is geen rocketscience. Groeten wassen, snijden, snipperen, stomen, stoven:  wie de slag eenmaal te pakken heeft, kan zich moeilijk voorstellen dat anderen daar als een berg tegen opzien. Die als het ware door de broccoli het bosje kruiden niet meer zien. Voor beginners kunnen deze routiniers enorm veel betekenen. Al helemaal wanneer zij midden in zware behandelingen zitten en al nauwelijks de energie hebben om op staan en naar de keuken te gaan.

Samen delen

De beste raad is voorraad, weet de productieve thuiskok. Groot ingekocht kost een kilo ongemalen biologische spelt een fractie van de gemalen kiloverpakking in de biowinkel. Datzelfde geldt voor kruiden en specerijen. Een kilo biologische kurkuma is via internet te koop voor minder dan tien procent van de kiloprijs die de winkelier rekent. Groot inkopen betekent geld besparen. Helemaal waar, maar het moet ook tijdig op. Anders is het alsnog weggegooid geld.

En dat waar de Stichting Thuisgekookt uitkomst biedt. Meer dan tien jaar houdt deze ideële organisatie een internetplatform in de lucht die buurtgenoten via maaltijden met elkaar in verbinding brengt. MMV’ers kunnen zich daar als zodanig profileren en anderen van hun werk mee laten profiteren.

‘Daar zijn we voor opgericht dus ik vind het een prima idee. Op één voorwaarde’, reageert Chantal Boshuis van Thuisgekookt. ‘Dat het geen subclubje wordt van MMV-leden die anderen uitsluiten. Ons doel gaat namelijk veel verder dan een maaltijdservice zijn. Met ons platform willen we de wereld een stukje gelukkiger, gezonder en minder eenzaam maken. Uitsluiting past uiteraard niet in dat concept.’

Hoe dan? ‘Moerman’!

Om voor anderen herkenbaar te zijn als iemand die ‘Moermanproof’ voedsel bereidt, hoeft u maar een ding te doen: zich op www.thuisgekookt.nl registreren met de naam ‘Moerman’. De zoekfunctie van het platform selecteert behalve op postcode, plaats en locatie namelijk ook op ‘koksnaam’. Onder de 16.000 gebruikers van Thuisgekookt staat er momenteel slechts één onder deze naam vermeld.

In uw persoonlijk profiel heeft u alle ruimte aanvullende informatie en nuanceringen te noteren. Specialiteiten, motivatie en nuanceringen als meer ‘natuurlijk keuken’ dan hardcore Moerman’ bijvoorbeeld. Registreren als thuiskok is een fluitje van cent.

Natuurlijk zijn er ook regels. Stichting Thuisgekookt heeft geen winstoogmerk en commerciële activiteiten worden daarom geweerd. Uw bent dus hobbykok. Gemiddeld rekenen de gebruikers tussen vier en zes euro af voor een maaltijd. Daar komt tien procent bovenop om de kosten van Stichting Thuisgekookt te dekken.

De overige regels laten zich samenvatten als ‘wees eerlijk, aardig en werk hygiënisch’.

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug