Appelazijn

Appelazijn wordt verkregen door fermentatie van het sap van de appel. Deze azijnsoort dankt zijn gezondheidseffecten aan de bijzondere samenstelling van kalium, calcium, fosfor, natrium en spoorelementen. Dr.D.C.Jarvis, de grote promotor van appelazijn,  stelt dat de genezende werking van appelazijn wordt veroorzaakt door het vermogen om het kalium met andere mineralen te binden.

Ontgiftend
Appelazijn staat vooral bekend om zijn positieve effect op het verbranden van vet en het verminderd opnemen van vet door ons lichaam. Toch is appelazijn niet alleen maar goed voor de lijn. Het bevordert namelijk de spijsvertering in zijn geheel door te zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen, het reinigt en ontgift het lichaam en het is werkzaam als een antisepticum tegen schadelijke darmbacteri├źn.

Ontstekingsremmend
Bij te weinig maagzuur kan verdunde appelazijn, citroensap en molkosan voorafgaande aan de maaltijd helpen om de vertering te verbeteren. Hiernaast verbetert het de weerstand, het versterkt de bindweefsels en het werkt ontstekingsremmend (zelfs bij reumatische klachten).

Onderzoek bij dieren heeft aangetoond dat er een relatie bestaat tussen de zuurgraad van het lichaam en het energieniveau. Ook is bij mensen vastgesteld dat schommelingen van de zuurgraad van de urine samenhingen met schommelingen in het gevoel energie te hebben. Basische urine bleek samen te hangen met moeheid, ziekten, hooikoorts, artritis en andere aandoeningen. Wanneer echter de zuurgraad werd verhoogd door het gebruik van appelazijn, kreeg het lichaam zijn energie en gezondheid terug.

Wanneer te verkrijgen:
Het gehele jaar.

+1

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker
in remissie
Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

Rood is niet toegestaan
Blauw is toegestaan
Oranje is slechts incidenteel toegestaan
Grijs is onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.