Mayonaise (zelf gemaakt)

Mayonaise is een witte saus die bij menig huishouden dagelijks op tafel staat. Het wordt vooral gegeten bij friet en andere aardappelgerechten en bij vlees. 
Mayonaise is van origine een Franse saus waarvan de basis bestaat uit olie en eidooiers. In Nederland mag mayonaise alleen zo heten wanneer het voor tenminste 70 procent uit olie bestaat. Mayonaise is behoorlijk calorierijk en daarom niet geschikt om dagelijks aan de maaltijd toe te voegen. 

Zelf maken
Wilt u toch genieten van mayonaise dan is het aan te raden om deze zelf te maken, het liefst met biologische producten. Dan zitten er geen kunstmatige stoffen in en heeft u de voordelen van onder andere de vetten uit eidooiers en olijfolie. Het gemakkelijkst is een staafmixer te gebruiken om alle ingredi├źnten goed en gelijkmatig te mengen.

MMV advies
Mayonaise past binnen het NTTT dieet, mits zelfgemaakt, met walnootolie. Het past niet binnen het oorspronkelijke Moermandieet. 

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar.

Vitamines en mineralen:

  Per 100 g vers
Vitamine A 0,03 mg
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,03 mg
Vitamine B6 0,01 mg
Vitamine B11 3 mcg
Vitamine D 0,2 mg
Natrium 300 mg

Bevat ook kalium, calcium, fosfor, magnesium, koper en zink.

0

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker
in remissie
Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

Rood is niet toegestaan
Blauw is toegestaan
Oranje is slechts incidenteel toegestaan
Grijs is onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.