• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Romige koolsalade
Romige koolsalade 3

Romige koolsalade

Bereiding

  • Was de wortel goed en snijd in stukjes of rasp fijn.
  • Crush de walnoten met je hand in grove stukjes.
  • Snijd de witte en rode kool in heel dunne reepjes of rasp ze in sliertjes met de mandoline.
  • Meng dit met de geraspte wortel.
  • Maak een dressing door de sojayoghurt te mengen met mayonaise, mosterd, appelazijn, olijfolie, citroensap en citroenrasp.
  • Voeg de dressing toe aan het koolmengsel en laat even staan, zodat alle smaken op elkaar kunnen inwerken en de kool wat zachter kan worden.
  • Maak af met de walnoten en breng op smaak met peper en een snufje zout.

Recept overgenomen uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer

Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 4 K R P
halve tl Appelazijn
1 el Biogarde
1 tl sap plus halve tl rasp van de schil Citroen
1 el Mayonaise (zelf gemaakt)
2 tl Mosterd
1 tl Olijfolie
Peper (zwart)
40 g Rode kool
25 g Walnoot
kwart Winterwortel
40 g Witte kool
Zout (keltisch zeezout en himalayazout)

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Walnotentaartjes 4

Walnotentaartjes

Frisse rauwkostsalade 5

Frisse rauwkostsalade

Gierst ontbijtje 6

Gierst ontbijtje

Frits Muskiet: ‘Heersende denkbeelden staan vernieuwing in de weg’ 7

Frits Muskiet: ‘Heersende denkbeelden staan vernieuwing in de weg’

Laatste nieuws

Advertenties

Vitortho 7
Tradeline 8
De Roode Roos 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok