Wandelen met MMV

Wandelen sterkt weerstand en spieren, wekt de eetlust en geeft de stofwisseling een zwiep in de juiste richting. Daarnaast verbetert een wandeling de stemming en de kwaliteit van de slaap. In gezelschap op pad gaan dient bovendien de sociale contacten. Alle reden dus om mee te lopen met een van de MMV-wandelingen die in september van start gaan. Of er zelf een te organiseren.

Tijdens videobijeenkomsten met MMV-vrijwilligers merkte Nanda Oevermans van het Centraal Bureau dat de animo voor het organiseren van bijeenkomsten onder corona te lijden had. ‘Vanwege al het gedoe van de steeds weer veranderende regels. Iemand opperde de mogelijkheid van wandelen en dat idee vond in alle bijeenkomsten bijval. Wandelen kan veilig in de buitenlucht, is bovendien gezond en samenbindend en je neemt gemakkelijk iemand mee.’

Tot nog toe resulteerde dat in drie wandelingen die voor de maand september op de kalender staan – informatie over het wanneer en waar vindt u onderaan dit bericht.

Deel uw favoriete wandeling

Misschien spreekt het idee aan uw favoriete route te delen met andere wandelaars, maar deinst u enigszins terug voor de organisatie ervan. Dan is het goed te weten dat Oevermans graag bereid is bijstand te verlenen. Zij heeft een aantal praktische tips en ideeën op schrift gesteld en stuurt die op verzoek per e-mail toe (nandaoevermans@mmv.nl).

Een van de mogelijke invullingen is de gesprekswandeling. Een andere mogelijkheid is een wandeling onder begeleiding van een gids of boswachter. Of een wandeling die gecombineerd wordt met een Moermanproof culinaire tussenstop, bijvoorbeeld in de vorm van een kookworkshop(je). ‘Met flyers en persberichten voor de plaatselijke krantjes beleid ik dat’, biedt Oevermans aan, die zich overigens aanbevolen houdt voor bruikbare tops en tips.

Samen wandelen geeft de mogelijkheid om mensen te leren kennen en ervaringen uit te wisselen in een omgeving die afleiding biedt. De doelstelling is bewegen en contacten leggen tussen leden uit dezelfde regio. Maar vanzelfsprekend zijn niet-leden ook van harte welkom!

Wandelen met MMV in de regio

15 september, Zoeterwoude Wandeling van 2 à 2,5 uur rondom de Geerpolder inclusief rondleiding door de kaasmakerij. Startpunt bij boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Van 10:45 tot 15.00 uur. Kosten: € 5,-. Aanmelden via de webshop of bij cb@mmv.nl 

18 september, Vianen Wandeling langs de Lek tussen Vianen en Ameide. Onder begeleiding van de boswachter. Startpunt: Achthoven 72 in Lexmond (met bus bereikbaar). Start om 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur. Aanmelden bij cb@mmv.nl. Kosten: € 5,- voor leden; € 7,50 voor niet-leden (incl.thee/koffie en traktatie).

23 september, Dalfsen Wandelingen van 5.7 tot 12.7 kilometer in het Vechtdal in Overijssel. Startpunt vanaf voormalig station Dalfsen. Start om 13.30 uur en duurt tot omstreeks 16.30 uur. Start vanaf (voormalig) station Dalfsen. Aanmelden via cb@mmv.nl.

“These shoes are made for walking” by paral_lax <°)>< is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug