• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Bloemkoolrijst salade met granaatappel
Bloemkoolrijst salade met granaatappel 3

Bloemkoolrijst salade met granaatappel

Bereiding

1. Snijd de bloemkool en de stronk in grove stukken. Maak de bospeen schoon, laat ze heel en laat een stukje loof aan de bospeentjes zitten.
2. Smoor de bospeentjes in een klontje boter tot ze beetgaar zijn. Voeg ½ theelepel ras el hanout kruiden toe aan de bospeentjes.
3. Doe de bloemkool in een blender met peper en zout naar smaak en hak totdat er een grove korrel ontstaat (niet te lang, dan wordt het pap!)
4. Snij de geroosterde wortels in plakjes
5. Doe de bloemkoolrijst op het bord en verdeel de wortel en kikkererwten erover
6. Breng op smaak met de overgebleven ras el hanout en zout en peper
7. Garneer met muntblaadjes, granaatappelpitjes en pistachenootjes

Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 4 K R P
250 g Bloemkool
1 bos Bospeen
100 g gare Kikkererwt
50 g blaadjes Munt
25 g Pistachenoot
1 tl Ras el Hanout
klontje Roomboter

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Knolselderij uit de oven 4

Knolselderij uit de oven

Spinazie gazpacho met geitenkaas 5

Spinazie gazpacho met geitenkaas

Sperziebonen met kweepeer 6

Sperziebonen met kweepeer

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

De Roode Roos 8
Tradeline 9
Vithortho zink 4 in 1

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok