Over voeding

Wie gezond wil blijven doet er goed aan zich volwaardig te voeden. Daarmee draag je bij aan een gezonde stofwisseling en een goed functionerend immuunsysteem. 

De erkenning van de betekenis van gezonde voeding bij de behandeling van kanker wint terrein. Dat we met wat we dagelijks eten en drinken een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het herstel (of behouden) van onze gezondheid, staat nauwelijks nog ter discussie. Voeding neemt daarom een vitale plaats in bij de natuurlijke (complementaire) aanpak van kanker. Niet om de plaats van de reguliere behandelingen in te nemen, maar om die juist met een goede voedingsstrategie te versterken, de kwaliteit van leven te verbeteren en de kans op genezing te vergroten.

Gezondheid is iets waar je zelf veel invloed op kunt uitoefenen. Deze website is gevuld met achtergrondinformatie, interviews met deskundigen en patiënten en het laatste nieuws.

Deze site is ook boordevol wetenschappelijke informatie over de voedingswaarde van producten: bekijk hier de voedingsmiddelenlijst, het kroonjuweel van MMV.

Nieuws

  • Rineke Dijkinga: ‘Gezond eten hoeft geen hogere wiskunde te zijn’ - Ieder uur krijgen vijf Nederlanders de diagnose dementie. Ondertussen kampt  25 procent van de Nederlandse kinderen nú al met verlies van gezondheid. ‘Met goede voeding en een gezonde leefstijl is een hoop ellende te voorkomen’, weet orthomoleculair therapeut Rineke Dijkinga (57). Vandaag verschijnt haar nieuwe boek ‘Je brein vitaal – met elke hap een gezonde […]
  • AVIG distantieert zich van corona-ontkenning - In een korte verklaring nam de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) begin deze week afstand van de uitspraken, gedaan door een arts tijdens de demonstratie op het museumplein. En pleit verder voor preventie. ‘Ach man laat je niks wijsmaken. Er ligt niets op de IC. De artsen die faken alles. Die krijgen voor iedere patiënt […]

Ervaringen

  • Thuiskok Jeannette kookt ‘Moerman’ op bestelling - ‘Voeding was altijd mijn ding. Vooral gezonde voeding.’ Na de diagnose borstkanker in 2002 maakt Jeannette Matser (60) uit Wageningen er nóg meer haar werk van. Ze heeft een eigen praktijk als natuurvoedingskundige en is een zeer geliefd thuiskok. ‘Alle groente die ik gebruik, is biologisch-dynamisch, komt uit de volle grond en zit vol levenskracht. […]
  • Trauma van het wachten - Ik was de afgelopen tijd weer een paar keer in het ziekenhuis. Gelukkig niet voor de kanker, maar voor kleine zorgen en steun voor anderen. Zo ging ik met mijn steeds wankeler lopende moeder mee naar de neuroloog, bracht ik mijn doodzieke kat* naar het dierenziekenhuis en ging ik voor mezelf naar de plastisch chirurg […]

+9