Bloemkoolrijst salade met granaatappel
Bereiding
1. Snijd de bloemkool en de stronk in grove stukken. Maak de bospeen schoon, laat ze heel en laat een stukje loof aan de bospeentjes zitten.
2. Smoor de bospeentjes in een klontje boter tot ze beetgaar zijn. Voeg ½ theelepel ras el hanout kruiden toe aan de bospeentjes.
3. Doe de bloemkool in een blender met peper en zout naar smaak en hak totdat er een grove korrel ontstaat (niet te lang, dan wordt het pap!)
4. Snij de geroosterde wortels in plakjes
5. Doe de bloemkoolrijst op het bord en verdeel de wortel en kikkererwten erover
6. Breng op smaak met de overgebleven ras el hanout en zout en peper
7. Garneer met muntblaadjes, granaatappelpitjes en pistachenootjes
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
250 g Bloemkool | ||
1 bos Bospeen | ||
100 g gare Kikkererwt | ||
50 g blaadjes Munt | ||
25 g Pistachenoot | ||
1 tl Ras el Hanout | ||
klontje Roomboter |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend