Werken aan gezond leven

Gezond leven is een uitdaging voor iedereen en vraagt extra aandacht als je ziek bent. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je werkt aan gezond leven en vanuit eigen regie. Maar als je geconfronteerd wordt met kanker, ineens patiënt bent, met de vanzelfsprekende sturing vanuit een medische behandeling, dan word je vaak geleefd. Dan is het zoeken om weer bij je eigen regie te komen en de mogelijkheden in jezelf en je omgeving te benutten om zo gezond mogelijk te leven met kanker.

Keuzehulp

Je bent van harte uitgenodigd om gebruik te maken van de digitale keuzehulp werken aan gezond leven. Deze keuzehulp kan je helpen orde te scheppen in je eigen proces, het beschrijven van je eigen situatie, het bouwen aan je eigen zorgomgeving en zoeken naar mogelijkheden. Je kunt verhalen schrijven, kennis verzamelen, zorgpunten kiezen, zoals voeding, beweging, stressreductie, bioritme, zingeving en experimenten doen. Alles in de keuzehulp  is alleen toegankelijk voor je zelf. Tenzij je informatie wilt delen met anderen.

Onderzoekslab

Als je wilt, kun je je eigen kennis en ervaring beschikbaar stellen voor onderzoek in het digitale onderzoekslab of zelf onderzoeker worden. Het onderzoekslab is ontstaan vanuit de wens om gebruikersinformatie toegankelijk te maken voor onderzoek, onderzoekers dichter bij de gebruiker te brengen en gebruikers die zelf willen onderzoeken te faciliteren. We hopen dat we met dit onderzoekslab wetenschap en praktijk dichter bij elkaar kunnen brengen. We nodigen iedereen uit om hierin te investeren. Met het onderzoekslab van de MMV sluiten we aan bij het landelijk platform voor patiëntenonderzoek.

Contact

Anne-Marie Poorthuis is onderzoekcoördinator van MMV. Samen met jou, alle individuele onderzoekers, bouwt zij aan een context-based-practice. Vragen over de keuzehulp of het onderzoekslab? cbponderzoek@mmv.nl

Peter Voshol, onderzoeker Louis Bolk Instituut, ondersteunt je bij het doen van experimenten en onderzoek en bouwt mee aan een context-based-practice

Gaston Remmers, initiatiefnemer van CitizenScience2Health (CS2H) bouwt aan het landelijke platform voor patiëntenonderzoek, waar het initiatief van MMV bij aansluit.

Ontdek de mogelijkheden van de keuzehulp en het onderzoekslab via www.gezondlevenmetkanker.nl.

+1