2019 – Uitzicht 5

3.50

Categorie:

Beschrijving

Uit de inhoud:

Interview – Met een hersentumor vertakt als een octopus gaven de artsen hem een half jaar. Maar Hans van der Hart (67) hield hoop. Hij koos voor protonentherapie, voeding, leefstijl en chemo en dat pakte vooralsnog wonderlijk uit. Op de laatste scan was geen tumoractiviteit meer te zien. “Ik ben blij dat ik heb doorgezet.”

In de media – In deze rubriek komt de Wageningse hoogleraar Ellen Kampman aan het woord. Ze kruist de degens met de fans van de Gersontherapie omdat gezonde voeding kankerpatiënten volgens haar niet beter zal maken. Maar ze voegt er wel iets aan toe. “Ik zou er veel meer in zien om mensen gezond te laten eten tijdens de therapie. Dat scheelt ook al enorm, denken wij nu, in hoe de therapie aanslaat en hoe je met de bijwerkingen om kunt gaan.” In de media vervolgt: “Dát zou het nieuws mogen zijn: ‘voedseltherapie verbetert prognose kankerbehandeling’.”

Dr. Hans Stoop –  “Stofwisseling, lichaamsgewicht en kanker zijn nauw met elkaar verbonden. Dat uitgangspunt ligt aan de basis van het succes van het Moermandieet en de Niet-Toxische Tumor Therapie. In de wetenschap tekent de rol van het hormoon insuline zich steeds duidelijker af.”

Lijf & Leden – Toen Greet van Bennekom (69) vijf jaar geleden geconfronteerd werd met een tumor in haar borst, gooide ze resoluut haar levensstijl om. “Het gevoel dat je zelf invloed kunt uitoefenen op je herstel geeft ontzettend veel kracht.”

Marlie’s Kookboekenhoek – “We love groente” en “Green Yourself”.

Speclaie actie: Geef Uitzicht cadeau!

Kruidenbundel – Via haar columns in Uitzicht deelt Marry Foelkel (70) sinds jaar en dag haar kennis over de natuur. Op 29 juni verschijnt op initiatief van MMV een kruidenbundel van haar hand: Marry’s lessen uit de natuur, een doe-het-zelf-boek dat uitnodigt om iedere dag verbinding te maken met de natuur. Tijd voor een interview. “Mijn favoriete kruid loopt met de seizoenen mee.”

Marry’s kruidentuin –  Weegbree, meer dan superfood

Dr. Gert Schuitemaker – Lokale folklore en geloof bepalen voorschrijfbeleid van artsen

Uit de spreekkamer – Baarmoederverzakking, vitiligo en: exceem door verdiet?