2020 – Uitzicht 3

3.50

Categorie:

Beschrijving

Uit de inhoud

Interview – Mille werd geboren met acute myeloïde leukemie. Toen ze, volgens de artsen, niet meer beter zou kunnen worden, consulteerden de ouders naast de reguliere behandeling een klassiek homeopathisch arts. Zeven jaar later is Mille een vrolijk en gezond kind. Moeder Babiche: ‘Ik heb de hoop nooit opgegeven.’

Mediacolumn – Even iets anders dan corona: kankerpreventie

Kanker & homeopathie – ‘Arnica’ en ‘Calendulan’ zijn homeopathische middelen die bij de meeste mensen wel in het medicijnkastje staan. Maar homeopathie heeft meer in huis. Het is effectief tegen bijwerkingen bij kankertherapieën en kan bijdragen aan het algehele proces van genezing.

Interview – Dat homeopathie werkt, staat voor mevrouw Elly Wilms (71) en haar man vast. Na een zeer ernstig auto-ongeluk raakte  hun 21-jarige zoon in een diepe coma. Een hoge concentratie ‘Helleborus’ bracht weer leven in zijn roerloze lichaam. ‘Het was een lange weg, maar we hebben onze zoon terug, zoals hij was.’

Marlie’s kookboekenhoek – Recensies van kookboeken die de moeite waard zijn als u van gezond én lekker houdt. Meedoen aan een verloting kan een kookboek opleveren.

5 lekkere recepten met bleekselderij en kiemen

Beter bestand tegen corona –   We maken pas op de plaats tegen corona, maar… stilzitten hoeft niet. Met een (nóg) gezondere leefstijl is het mogelijk om de afweer te vergroten, aldus drie artsen voor integrale geneeskunde. En een antwoord op deze vraag: hoe komt het dat kinderen (beter) beschermd lijken tegen het virus?

Column Frits Muskiet – Gebrek aan succes bij de behandeling van een ziekte met een voedingsstof toont niet aan dat die voedingsstof geen rol speelt bij de oorzaak. Het is bijna te logisch om er een column aan te wijden. Toch is het een terugkerend misverstand met grote consequenties.

Interview dokter Roland Lugten: ‘De effectiefste behandeling is die van het lichaam zelf’

Interview natuurvoedingskundige Veronique van Zeeland: ‘Voeding is goed als het voedt en niet belast’

Marry’s Kruidentuin: de kerspruim + een recept voor gezonde bitterkoekjes!

Uit de spreekkamer – Griepprik: zinvol of niet – Osteoperose – Obstipatie door verzakking