AVIG distantieert zich van corona-ontkenning

In een korte verklaring nam de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) begin deze week afstand van de uitspraken, gedaan door een arts tijdens de demonstratie op het museumplein. En pleit verder voor preventie.

‘Ach man laat je niks wijsmaken. Er ligt niets op de IC. De artsen die faken alles. Die krijgen voor iedere patiënt 20.000 euro. Maar ja, zoiets wordt toch niet uitgezonden’, zei een 75-jarige arts uit Maasbree live voor de camera van AT5. Waarom hij naar de demonstratie op het Museumplein was gekomen? Om te vechten voor de vrijheid. ‘Ze zijn hier de mensen aan het vermoorden met vaccins.’

Dat de AVIG – waar ook de Moerman/NTTT-artsen bij zijn aangesloten – zich genoodzaakt voelde van deze uitspraken afstand te nemen, komt omdat de Limburger zich op zijn website als homeopathisch arts profileert. Maar: ‘Deze arts is geen lid van de AVIG.’

Preventie

‘De AVIG pleit voor aandacht voor preventie in de vorm van leefstijl en versterking van het immuunsysteem ter voorkoming van ernstige klachten bij corona’, heet het verder. ‘Uit alle cijfers en onderzoeken blijkt dat de mate van ziek worden na een infectie sterk afhankelijk is van leeftijd (ouder dan 70 jaar), vitamine D-tekort, obesitas en onderliggende aandoeningen.’

Een appél dat ook MMV het afgelopen jaar met regelmaat heeft herhaald. Meteen al in maart met de virusremmende kruiden van Marry Foelkel en begin april met aandacht voor de opmerkingen van Jaap Seidell en de tegenwerpingen van Martijn Katan. De internationale oproepen van onder meer Asseem Malhotra en David Ludwig van Harvard die wijst op het feit dat slechts twaalf procent van de Amerikaanse bevolking metabool gezond te noemen is.

MMV brak een lans voor joggen, als een ideale manier om de weerstand te verhogen en wees op het feit dat je niet bang hoeft te zijn dat je daarin te ver gaat. We wezen op de vitamines en de mineralen en selenium waar je misschien niet meteen aan zou denken.

Ruim baan voor de oproepen aan de regering en de daaraan gekoppelde petities. Die van huisarts Tamara de Weijer in mei, in juli de brandbrief voor een andere coronapolitiek, ondertekent onder meer door Pierre Capel, Dick Bijl en Machteld Hubert. Ook aandacht voor een tweede oproep van deze artsen, een lobby van de vaccinproducenten bij de Europese Commissie voor vrijstelling van juridische aansprakelijkheid met betrekking tot de veiligheid van de coronavaccins en voor een kritische video van Dick Bijl waarin hij ‘behoorlijk wat paralellen met de Mexicaanse griep’ zag.

In oktober berichtte deze site dat nu ook Huub Savelkoul het nut van vitanima D bij Covid-19 propageerde. En twee maanden later dat hij het ‘arrogant’ vond dat de overheid daar nog steeds niets mee doet. Daar tussendoor nog een leefstijloproep, onder meer ondertekend door Diederik Gommers en Ernst Kuipers.

Aan de oproep van Gaston Remmers om meer te doen dan alleen vaccineren, koppelde mmv.nl nieuws over Ivermectine.

Immuniteit na infectie, vaccinatie en bijwerkingen

Bloedbank Sanquin meldt dat begin januari dertien procent van de Nederlanders antistoffen tegen het nieuwe coronavirus in het bloed had. Met de nieuwe besmettingen neemt dat percentage dagelijks toe. Dat betekent dat momenteel ruim meer dan twee miljoen Nederlanders bescherming hebben tegen SARS-Cov-2. Ook milde en zelfs a-symptomatische infecties blijken te beschermen. Goed nieuws voor wie de infectie heeft doorgemaakt en vaccinatie niet ziet zitten.

Hoewel zekerheden niet bestaan. De kans op herbesmetting, besmettelijkheid en op ziekte zijn niet uit te sluiten. Dat geldt overigens ook voor vaccinatie. Honderd procent bescherming kan ook het RNA-vaccin niet bieden. En de kans op ernstige bijwerkingen blijft altijd aanwezig, zoals in Noorwegen gebleken is.

Daar hebben de verantwoordelijke autoriteiten de leeftijdsgrens voor vaccinatie met het BionTech/Pfizer-vaccin verlaagt van tachtig naar 75 jaar, meldt persbureau Bloomberg. Dit na een geschat totaal van 29 sterfgevallen onder tachtigers met ernstig onderliggend lijden. In Noorwegen waren tot dan toe 42.000 mensen gevaccineerd. Voornamelijk uit de risicogroepen, inclusief de ouderen.

De Frankfurter Allgemeine Zeitung bericht over de Noorse situatie onder de kop ‘Tegenvaller voor Biontech’. Op gezag van het Paul-Erlich-Instituut meldt de krant dat tot tien januari 614.000 duizend mensen zijn ingeënt. Daarvan werden 913 ‘ongewenste reacties’ doorgegeven die in 51 gevallen ‘zwaarwegend’. Een persoon ondervond blijvende schade en zeven mensen overleden.

“Verloren voorwerp” by Gerard Stolk (vers l’automne) is licensed under CC BY-NC 2.0

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug