• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Perenchutney
Perenchutney 3

Perenchutney

Bereiding

  1. Schil de peren en goudreinet en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
  2. Snipper de rode uien.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de appel, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel en het citroen- en sinaasappelsap toe en laat gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen tot de appel zacht is.
  5. Voeg dan de peer toe en laat nog 20 minuten zachtjes afgedekt koken.
  6. Schep de chutney in gesteriliseerde jampotten of weckpotten tot de rand vol en zet de potten met deksel 5 minuten op de kop. Draai ze daarna weer om en laat verder afkoelen.
Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 2 K R P
halve Citroen
halve tl Gemalen kruidnagel
1 tl Gemberpoeder
1 Goudreinet
1 tl Kaneel
1 el Olijfolie
4 Peer
handje Rozijnen
200 ml Sinaasappelsap
2 Ui (rode)

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Tomatensoep met bleekselderij 4

Tomatensoep met bleekselderij

Verse fruitsappen 5

Verse fruitsappen

Boekweithaverballetjes 6

Boekweithaverballetjes

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

Tradeline 7
De Roode Roos 8
Vithortho zink 4 in 1

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok