Zoete aardappel-bietenburgers

Zoete aardappel-bietenburgers

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

1.     Schil de biet en de zoete aardappel en rasp ze fijn.
2.     Snipper de rode ui en pers de knoflook uit met behulp van een knoflookpers.
3.     Meng de biet, zoete aardappel met de ui, knoflook, havermout, eieren en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
4.     Laat het mengsel ongeveer 30 minuten staan zodat de havermout het vocht kan opnemen.
5.     Smelt de boter op laag vuur in de koekenpan en vorm van het mengsel kleine ronde burgertjes.
6.     Bak de burgertjes op laag vuur gedurende 4 minuten per kant.

0
Serveer met een lekkere salade.
Ook lekker met wat zachte geitenkaas door de burgertjes!
Zoete aardappels zijn niet opgenomen in het Moermandieet. Ten tijde van dokter Moerman was dit nog niet bekend in ons land.
Eieren verwerkt in een baksel zijn niet toegestaan binnen het Moermandieet. Binnen NTTT mag dit incidenteel.

Ingrediënten

200 g rauwe biet
200 g zoete aardappel
1 rode ui
1 flinke teen knoflook
100 g havermout
2 eieren
1 tl Italiaanse kruiden
peper
kruidenzout
klont roomboter

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend