• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Gierst met kruidensaus
Gierst met kruidensaus 3

Gierst met kruidensaus

Bereiding

1.      Was de gierst in een zeef onder stromend water. Breng het water aan de kook, voeg de gierst toe en roer nog even om.
2.      Laat de gierst langzaam in 25-30 minuten gaar worden op een heel laag vuur.
3.      Roer de gare gierst met een vork om.
4.      De rozemarijn kan worden meegekookt.

Voor de kruidensaus
1.      Smelt het plakje roomboter in een pan.
2.      Voeg in één keer de lepels meel toe en blijf roeren.
3.      Voeg nu scheut voor scheut de bouillon toe, totdat de saus dik genoeg is. Voeg dan de hazelnoten en verse kruiden toe. Nu ook het uitgeperste teentje knoflook en de kurkuma erbij doen.
4.      Garneer met wat peterselie en klein gesneden lente-uitje.

Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 2 K R P
2 el Diverse kruiden naar smaak
100 g Gierst
3 dl Groentebouillon (zelfgemaakt)
3 el havermeel
handvol Hazelnoot
1 teentje Knoflook
2 tl Kurkuma
snufje peper
plakje Roomboter
takje Rozemarijn
200 ml Water toegepast in een gerecht

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Voedzame groene-koolsoep 4

Voedzame groene-koolsoep

Budwigpapje 5

Budwigpapje

Lunchbroodje 6

Lunchbroodje

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

Tradeline 7
Vithortho zink 4 in 1
De Roode Roos 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok