• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 8, Werk, voeding en kanker 1
Uitzicht 7, Vitamine C en kanker 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • MMV-Voedingsrichtlijnen
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Pompoenpuree met wilde rijst
Pompoenpuree met wilde rijst 3

Pompoenpuree met wilde rijst

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Schil de pompoenen en verwijder de pitten.
  3. Snijd ¼ van de pompoenen in kleine blokjes. Snijd de rest in wat grotere blokken.
  4. Kook de grote blokken pompoen in een pan met kokend water gaar
  5. Snipper ondertussen de rode ui, hak de knoflook fijn en de walnoten grof.
  6. Smelt het klontje boter in een koekenpan en bak de rode ui en knoflook op zacht vuur zacht en glazig.
  7. Voeg de kurkuma, chilivlokken en pompoenblokjes toe en bak mee tot de pompoen gaar is.
  8. Haal de pan van het vuur en roer de gekookte rijst, cranberries en walnoten erdoorheen.
  9. Giet de pompoenblokken af en pureer de pompoen met behulp van een stafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper.
  10. Verdeel de puree over 4 borden en verdeel hier de rijst over. Kruimel als laatst de geitenkaas eroverheen en bestrooi met fijngehakte peterselie.
Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 4 K R P
70 g Cranberry
halve tl Gedroogde chilivlokken
80 g Kaas (jong, geitenmelk)
1 teen Knoflook
1 tl Kurkuma
bosje Peterselie
2 Pompoen
150 g Rijst (wilde)
klontje Roomboter
1 Ui (rode)
70 gram Walnoot

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Aioli (knoflookmayonaise) 4

Aioli (knoflookmayonaise)

Sperziebonen met kweepeer 5

Sperziebonen met kweepeer

Bloemkoolrijst salade met granaatappel 6

Bloemkoolrijst salade met granaatappel

‘U kunt veel meer dan u denkt’ - lezing dokter Lehrmann 7

‘U kunt veel meer dan u denkt’ – lezing dokter Lehrmann

Laatste nieuws

Advertenties

No items found

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Name(Vereist)

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.