Gierst met kruidensaus
Bereiding
1. Was de gierst in een zeef onder stromend water. Breng het water aan de kook, voeg de gierst toe en roer nog even om.
2. Laat de gierst langzaam in 25-30 minuten gaar worden op een heel laag vuur.
3. Roer de gare gierst met een vork om.
4. De rozemarijn kan worden meegekookt.
Voor de kruidensaus
1. Smelt het plakje roomboter in een pan.
2. Voeg in één keer de lepels meel toe en blijf roeren.
3. Voeg nu scheut voor scheut de bouillon toe, totdat de saus dik genoeg is. Voeg dan de hazelnoten en verse kruiden toe. Nu ook het uitgeperste teentje knoflook en de kurkuma erbij doen.
4. Garneer met wat peterselie en klein gesneden lente-uitje.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend