• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Kimchi
Kimchi 3

Kimchi

Bereiding

  1. Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern.
  2. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren.
  3. Doe in een ruime kom.
  4. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe.
  5. Laat het 1 minuut koken tot het zout is opgelost.
  6. Schenk het hete zoute water over de kool en laat het geheel 30 minuten staan.
  7. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water en laat goed uitlekken.
  8. Doe de knoflook samen met de gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
  9. Voeg de paprikapoeder en chilipoeder toe en meng het tot een dikke marinade. Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is.
  10. Schep de kimchi in een afsluitbare bak of weckpot en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 2 K R P
halve Chinese kool
2 el Gemalen chilipeper
5 cm Gember
5 tenen Knoflook
25 ml Limoensap
3 el Tamari
1200 ml Water toegepast in een gerecht
50 g Zout (keltisch zeezout en himalayazout)

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Komkommerspread 4

Komkommerspread

Vegetarische lasagne 5

Vegetarische lasagne

Spinazie met erwten 6

Spinazie met erwten

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

Tradeline 7
Vithortho zink 4 in 1
De Roode Roos 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok