• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 artikelen
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 1, Veerkracht 1
Uitzicht 10 (extra dik nummer, thema: emotie-eten) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Recepten
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Suiker
    • Supplementen
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
  • Gezond Leven
    • Voeding
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
    • Uit eten met Moerman
  • Zelfonderzoek
  • Nieuws
    • Laatste nieuws
    • Uitzicht
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Agenda
  • Over
    • Lid worden
    • Bestuur
    • Geschiedenis
    • In de regio
    • Amnestie
    • Steun ons
    • ANBI
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Kimchi
Kimchi 3

Kimchi

Bereiding

  1. Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern.
  2. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren.
  3. Doe in een ruime kom.
  4. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe.
  5. Laat het 1 minuut koken tot het zout is opgelost.
  6. Schenk het hete zoute water over de kool en laat het geheel 30 minuten staan.
  7. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water en laat goed uitlekken.
  8. Doe de knoflook samen met de gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
  9. Voeg de paprikapoeder en chilipoeder toe en meng het tot een dikke marinade. Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is.
  10. Schep de kimchi in een afsluitbare bak of weckpot en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 2 M NT
halve Chinese kool
2 el Gemalen chilipeper
5 cm Gember
5 tenen Knoflook
25 ml Limoensap
3 el Tamari
50 g Zout (keltisch zeezout en himalayazout)

Wat betekenen de bolletjes?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Falafelsalade 4

Falafelsalade

Groentenbouillon 5

Groentenbouillon

Voedzame groene-koolsoep 6

Voedzame groene-koolsoep

TV-dokter Tamara over MMV-kookboek: 'Mooi, handig en overzichtelijk' 7

TV-dokter Tamara over MMV-kookboek: ‘Mooi, handig en overzichtelijk’

Laatste nieuws
Tradeline 7
De Roode Roos 8
Lambers vegan ijzer complex 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 10:00-14.30 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2023 | Website realisatie & advies: WebFundament