• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 9 2023, voedingsnormen 1
Uitzicht 8 2023, Borstkanker en borstgezondheid 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Recepten
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Suiker
    • Supplementen
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
  • Gezond Leven
    • Voeding
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
    • Uit eten met Moerman
  • Zelfonderzoek
  • Nieuws
    • Laatste nieuws
    • Uitzicht
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Agenda
  • Over
    • Lid worden
    • Bestuur
    • Geschiedenis
    • In de regio
    • Amnestie
    • Steun ons
    • ANBI
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Pompoenpuree met wilde rijst
Pompoenpuree met wilde rijst 3

Pompoenpuree met wilde rijst

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Schil de pompoenen en verwijder de pitten.
  3. Snijd ¼ van de pompoenen in kleine blokjes. Snijd de rest in wat grotere blokken.
  4. Kook de grote blokken pompoen in een pan met kokend water gaar
  5. Snipper ondertussen de rode ui, hak de knoflook fijn en de walnoten grof.
  6. Smelt het klontje boter in een koekenpan en bak de rode ui en knoflook op zacht vuur zacht en glazig.
  7. Voeg de kurkuma, chilivlokken en pompoenblokjes toe en bak mee tot de pompoen gaar is.
  8. Haal de pan van het vuur en roer de gekookte rijst, cranberries en walnoten erdoorheen.
  9. Giet de pompoenblokken af en pureer de pompoen met behulp van een stafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Verdeel de puree over 4 borden en verdeel hier de rijst over. Kruimel als laatst de geitenkaas eroverheen en bestrooi met fijngehakte peterselie.
Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 4 M NT
70 g Cranberry
halve tl Gedroogde chilivlokken
80 g Kaas (jong, geitenmelk)
1 teen Knoflook
1 tl Kurkuma
bosje Peterselie
2 Pompoen
150 g Rijst (wilde)
klontje Roomboter
1 Ui (rode)
70 gram Walnoot

Wat betekenen de bolletjes?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Komkommer ijsjes 4

Komkommer ijsjes

Bloemkoolrijst salade met granaatappel 5

Bloemkoolrijst salade met granaatappel

Zeekraalpasta 6

Zeekraalpasta

Gelukkig zijn - is het al gelukt? 7

Gelukkig zijn – is het al gelukt?

Laatste nieuws
Lambers vegan ijzer complex 7
Tradeline 8
Vitortho 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2023 | Website realisatie & advies: WebFundament