• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 6 2025 Lyme en eiwitkwaliteit 1
Uitzicht 5 2025 Antibioticaresistentie 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • MMV-Voedingsrichtlijnen
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Spinazie in citroen botersaus
Spinazie in citroen botersaus 3

Spinazie in citroen botersaus

Bereiding

1. Maak de spinazie schoon. Haal slappe blaadjes weg en spoel goed af. Snijd nu de knoflook in kleine plakjes en smoor deze in de roomboter.
2. Voeg de wilde spinazie toe en smoor het, totdat deze tot de helft van het oorspronkelijke volume geslonken is. Zorg ervoor dat je alles regelmatig omschept.
3. Hak de amandelen en rasp de citroen. Pers daarna het sap van de citroen uit.
4. Voeg het sap en rasp van de citroen toe. Breng op smaak met peper.
5. Schep de groenten in een serveerschaal en garneer met de gehakte amandelen.

Tip : serveer deze spinazie met zilvervliesrijst en zelfgemaakte burger.

Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 4 K R P
25 g amandelen
1/2 Citroen
1 teentje Knoflook
naar smaak zwarte peper
50 g Roomboter
500 g (wilde) Spinazie

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Kakivrucht carpaccio 4

Kakivrucht carpaccio

Frisse rauwkostsalade 5

Frisse rauwkostsalade

Rijst met broccoli en kruiden 6

Rijst met broccoli en kruiden

Sfeerverslag van de ledendag in Vianen in beelden 7

Sfeerverslag van de ledendag in Vianen in beelden

Laatste nieuws

Advertenties

De Roode Roos 7
Tradeline 8
Lamberts Health Benefits 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.