• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Volkorenbrood
Volkorenbrood 3

Volkorenbrood

Bereiding

Bereiden met broodbakmachine:
1. Meng alles, behalve het zout, in de broodbakmachine en zet deze op kneedstand.
2. U kunt de kneedstand een keer herhalen als het geheel nog niet een samenhangend deeg is.
3. Is het deeg een samenhangend geheel, voeg dan het zout toe en kneed dit er kort doorheen.
4. Bak er dan een brood van met het bakprogramma voor volkorenbrood.

Bereiden met de hand:
1. Doe alle ingrediƫnten in een deegkom, behalve het zout. Voeg als laatste water toe. Meng en kneed het met de hand tot een samenhangend deeg. Is het deeg wat droog, voeg dan druppelsgewijs wat extra lauwwarm water toe. Voeg tenslotte het zout toe en kneed dit door het deeg.
2. Doe het deeg in een andere kom en dek het af met een vochtige, schone theedoek. Laat het bij kamertemperatuur rijzen.
3. Bak dan het deeg in een voorverwarmde oven op 175 graden en bak het brood in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Klop op de bovenkant van het brood; als dit hol klinkt, is het gaar.

Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 2 K R P
1 zakje Gedroogde gist
scheutje Honing
4 tl Lecithine
4 tl Lijnzaad
100 g Pijnboompit
100 g Pompoenpit
8 tl Tarwekiemen
1 tl Vitamine C poeder
500 g Volkorenmeel
300 ml Water toegepast in een gerecht
100 g Zonnebloempit
2 tl Zout (keltisch zeezout en himalayazout)

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Salade met boekweit 4

Salade met boekweit

Linzen Dahl 5

Linzen Dahl

Bieten-ovenschotel met ui en kaas 6

Bieten-ovenschotel met ui en kaas

Sulforafaan uit broccolikiemen als diabetesmedicijn 7

Sulforafaan uit broccolikiemen als diabetesmedicijn

Laatste nieuws

Advertenties

De Roode Roos 7
Tradeline 8
Lamberts Health Benefits 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok