Buddhabowl

Buddhabowl

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in halve maantjes.
  3. Schil de flespompoen en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Verdeel de zoete aardappel, pompoen en 100 g kikkererwten over een bakplaat maar hou ze wel gescheiden.
  5. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout en bak ze gedurende 20-30 minuten in de oven gaar.
  6. Kook ondertussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Verwarm een klontje boter in de koekenpan en bak op laag vuur de spinazie tot het geslonken is.
  8. Snijd de avocado in dunne plakjes.
  9. Verdeel de zoete aardappel, de helft van de pompoen, de geroosterde kikkererwten, de spinazie, de quinoa en de avocado over twee borden.
  10. Maal in de keukenmachine de andere helft van de pompoen en de gekookte kikkererwten tot een gladde puree. Gebruik eventueel wat olijfolie om te verdunnen.
  11. Maak de buddhabowls af met een lepel pompoen-kikkererwtenpuree en de kiemen.
0
Op de foto is alfalfa gebruikt. Maar je kunt ook andere kiemen gebruiken!

Ingrediënten

1 zoete aardappel
1/4 flespompoen
100 gr spinazie
1/2 avocado
60 gr quinoa
200 gr gekookte kikkererwten
50 gr kiemen
olijfolie
klontje boter

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend