Buddhabowl

Buddhabowl
2 personen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160C.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in halve maantjes.
- Schil de flespompoen en snijd deze in kleine blokjes.
- Verdeel de zoete aardappel, pompoen en 100 g kikkererwten over een bakplaat maar hou ze wel gescheiden.
- Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout en bak ze gedurende 20-30 minuten in de oven gaar.
- Kook ondertussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm een klontje boter in de koekenpan en bak op laag vuur de spinazie tot het geslonken is.
- Snijd de avocado in dunne plakjes.
- Verdeel de zoete aardappel, de helft van de pompoen, de geroosterde kikkererwten, de spinazie, de quinoa en de avocado over twee borden.
- Maal in de keukenmachine de andere helft van de pompoen en de gekookte kikkererwten tot een gladde puree. Gebruik eventueel wat olijfolie om te verdunnen.
- Maak de buddhabowls af met een lepel pompoen-kikkererwtenpuree en de kiemen.
0
Ingrediënten
1 zoete aardappel1/4 flespompoen
100 gr spinazie
1/2 avocado
60 gr quinoa
200 gr gekookte kikkererwten
50 gr kiemen
olijfolie
klontje boter
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend