Gemengde salade met bloemkool en avocado

Gemengde salade met bloemkool en avocado

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Salade

Bereiding

  1. Snipper de ui. Was de bloemkool en verdeel deze in kleine roosjes.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en smoor de bloemkool daarin.
  3. Laat het afkoelen en doe de citroensap, dille, dragon en ui erbij.
  4. Was de krulsla, waterkers en de witlof en verdeel deze in vrij grove stukken.
  5. Snijd de tomaatjes in tweeën.
  6. Rasp de wortel en snijd deze in plakjes.
  7. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in partjes.
  8. Meng de avocado daarna direct met de bloemkool.
  9. Meng de rest van de ingrediënten door elkaar en de salade is klaar om te serveren.
0

Ingrediënten

1 kleine ui
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1½ eetlepel verse citroensap
1 theelepel dragon
1 theelepel dille
100 gram bloemkool
enkele blaadjes krulsla
25 gram waterkers
½ krop witlof
4 kerstomaatjes
½ wortel
1 avocado

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend