Gemengde salade met bloemkool en avocado

Bereiding
- Snipper de ui. Was de bloemkool en verdeel deze in kleine roosjes.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en smoor de bloemkool daarin.
- Laat het afkoelen en doe de citroensap, dille, dragon en ui erbij.
- Was de krulsla, waterkers en de witlof en verdeel deze in vrij grove stukken.
- Snijd de tomaatjes in tweeën.
- Rasp de wortel en snijd deze in plakjes.
- Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in partjes.
- Meng de avocado daarna direct met de bloemkool.
- Meng de rest van de ingrediënten door elkaar en de salade is klaar om te serveren.
0
Ingrediënten
1 kleine ui3 eetlepels extra vierge olijfolie
1½ eetlepel verse citroensap
1 theelepel dragon
1 theelepel dille
100 gram bloemkool
enkele blaadjes krulsla
25 gram waterkers
½ krop witlof
4 kerstomaatjes
½ wortel
1 avocado
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend