Haversalade

Haversalade

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Zet de ongekookte haver een nacht in het water.
  2. Maak de sperziebonen schoon en stoom ze in een stoofpan gaar in ca. 15 minuten.
  3. Snijd de uien en knoflook klein en bak ze op een laag vuur iets aan.
  4. Rooster de gekookte haver op een laag vuur met wat kurkuma.
  5. Voeg nu de haver, uien en knoflook bij de sperziebonen en voeg de rest van de kurkuma en de 5-kruidenpoeder toe.
0
Lekker met een witlof- bietensalade!
Strooi er nog wat verse kleingesneden daslook over heen

Ingrediënten

1 pond sperziebonen
3 rode uien
3 tenen knoflook
250 gr gekookte haver
1 el kurkuma
2 tl Chinese 5-kruidenpoeder (kassia, kruidnagel, steranijs, venkelzaad, sichuanpeper)
1 el roomboter

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend