Pruimen-rijstpudding

Pruimen-rijstpudding

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Nagerecht

Bereiding

  1. Laat de pruimen eerst 24 uur in water weken. Het water (weekvocht) weggooien na het weken. Droog de pruimen voorzichtig af met een schone theedoek.
  2. Snijd de geweekte pruimen in stukjes.
  3. Zet de melk op, doe de pruimen erin en breng het samen aan de kook.
  4. Voeg, als de melk kookt, de rijst al roerend toe en laat het zachtjes doorkoken. Zet daarbij het vuur laag en roer regelmatig door de pan.
  5. De pudding is gaar als het mengsel steviger wordt.
  6. Serveer de pruimen-rijstpudding in kleine schaaltjes of in een grote schaal.
0
Wilt u liever een fijnere puddingstructuur, dan kunt u de rijst eerst fijnmalen. Dit kan bijvoorbeeld in een blender.

1) Zwavel/sulfiet wordt gebruikt om de houdbaarheid van o.a. zuidvruchten te vergroten, maar kan allergische reacties oproepen en breekt vitamine B1 af in het maag-darmkanaal. In de Natuurrijke keuken worden daarom alleen ongezwavelde vruchten gebruikt.

2) U kunt zelf kiezen welke zuidvruchten u gebruikt. U kunt ook krenten, abrikozen of rozijnen gebruiken. Let op dat deze ongezwaveld zijn.

Ingrediënten

1 liter volle melk
125 gram ongezwavelde gedroogde pruimen
100 gram biologische zilvervliesrijst

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend