Pruimen-rijstpudding

Bereiding
- Laat de pruimen eerst 24 uur in water weken. Het water (weekvocht) weggooien na het weken. Droog de pruimen voorzichtig af met een schone theedoek.
- Snijd de geweekte pruimen in stukjes.
- Zet de melk op, doe de pruimen erin en breng het samen aan de kook.
- Voeg, als de melk kookt, de rijst al roerend toe en laat het zachtjes doorkoken. Zet daarbij het vuur laag en roer regelmatig door de pan.
- De pudding is gaar als het mengsel steviger wordt.
- Serveer de pruimen-rijstpudding in kleine schaaltjes of in een grote schaal.
0
1) Zwavel/sulfiet wordt gebruikt om de houdbaarheid van o.a. zuidvruchten te vergroten, maar kan allergische reacties oproepen en breekt vitamine B1 af in het maag-darmkanaal. In de Natuurrijke keuken worden daarom alleen ongezwavelde vruchten gebruikt.
2) U kunt zelf kiezen welke zuidvruchten u gebruikt. U kunt ook krenten, abrikozen of rozijnen gebruiken. Let op dat deze ongezwaveld zijn.
Ingrediënten
1 liter volle melk125 gram ongezwavelde gedroogde pruimen
100 gram biologische zilvervliesrijst
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend