• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Knolselderijpuree met gekleurde wortel
Knolselderijpuree met gekleurde wortel 3

Knolselderijpuree met gekleurde wortel

Bereiding

  1. Was de wortelen, snijd ze door de lengte en leg deze in een ovenschaal.
  2. Rasp hier de sinaasappel overheen en pers deze daarna uit over de wortelen. Laat gedurende 25 minuten in de oven pruttelen op 100 graden.
  3. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Breng met voldoende water en het lavasblad aan de kook.
  4. Laat het vijftien minuten pruttelen en giet dan af. Vang een beetje ‘bouillon’ op, waarmee je straks de puree smeuïger maakt.
  5. Snipper tijdens het koken van de knolselderij de ui en smoor deze glazig in roomboter. Voeg de gekookte knolselderij, roomboter en ui samen. Pureer met een staafmixer of gebruik een stamper.
  6. Voeg eventueel nog wat bouillon toe om het smeuïg te maken.
  7. Schep de romige puree op de borden en serveer de wortels op de puree.
  8. Garneer met wat verse bieslook.
Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 4 K R P
10 g Bieslook
1 Knolselderij
1 blad van de Maggiplant (Lavas)
50 g Roomboter
1 Sinaasappel
1 grote Ui
200 g gekleurde Wortel (peen)

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Frisse rauwkostsalade 4

Frisse rauwkostsalade

Courgettesalade 5

Courgettesalade

Grauwe erwten goulash soep 6

Grauwe erwten goulash soep

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

Lamberts Health Benefits 7
Vithortho zink 4 in 1
De Roode Roos 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament