Boerenkoolsalade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160C.
- Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes.
- Hak de knoflook pijn en meng met 1 eetlepel olijfolie en chilipoeder.
- Meng met de blokjes pompoen en verdeel over een bakplaat. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng voor de dressing de overige eetlepels olijfolie met het citroensap. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de boerenkool over twee borden, verdeel hier de pompoenblokjes, granaatappelpitjes, walnoten en dressing overheen.
Ingrediƫnten
| Aantal personen: 2 | K | R | P | |
|---|---|---|---|---|
| 200 g Boerenkool | ||||
| Chilipoeder | ||||
| 1 el sap Citroen | ||||
| halve Flespompoen | ||||
| 100 g Granaatappelpitjes | ||||
| 1 teen Knoflook | ||||
| 3 el Olijfolie | ||||
| 40 g Walnoot |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend
