• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Salade met avocado, frambozen en vlierbessencompote
Salade met avocado, frambozen en vlierbessencompote 3

Salade met avocado, frambozen en vlierbessencompote

Bereiding

1.      Laat de gedroogde abrikozen een uur wellen in water.
2.      Giet de abrikozen af en zet met 100 ml water op het vuur. Laat op heel zacht vuur of op een sudderplaatje gedurende een uur koken tot de abrikozen zacht zijn.
3.      Pureer de abrikozen tot een gladde saus.
4.      Voeg de vlierbessen en het sap van de halve citroen aan de abrikozensaus toe en laat nog zachtjes even door pruttelen tot de vlierbessen zacht zijn. Laat afkoelen.
5.      Was voor de salade de kropjes ‘little gem’ en verdeel over twee borden.
6.      Snijd de avocado een reepjes en verdeel over de twee borden.
7.      Was de frambozen en snijd ze in tweeën.
8.      Verdeel de frambozen, walnoten en eventueel de zachte geitenkaas over de salade.
9.      Besprenkel met een beetje olijfolie en verdeel wat van de compote over de salade.

Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 2 K R P
100 g (ongezwaveld, gedroogd) Abrikoos
1 Avocado
halve Citroen
100 g Framboos
40 g Kaas (jong, geitenmelk)
2 kropjes Little Gem
100 g Vlierbes
handje Walnoot
Water toegepast in een gerecht

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Oosterse komkommersalade 4

Oosterse komkommersalade

Hartige tomatenhap 5

Hartige tomatenhap

Pompoenpuree met wilde rijst 6

Pompoenpuree met wilde rijst

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

Vithortho zink 4 in 1
Tradeline 7
Lamberts Health Benefits 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok