• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 6 2025 Lyme en eiwitkwaliteit 1
Uitzicht 5 2025 Antibioticaresistentie 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • MMV-Voedingsrichtlijnen
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Schorsenerensoep
Schorsenerensoep 3

Schorsenerensoep

Bereiding

1. Week de schorseneren op voorhand in water, om het meeste zand al te verwijderen. Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in blokjes, zorg dat er geen zwarte oogjes meer zijn. Bewaar in water met een beetje citroensap tegen het verkleuren. Pel en versnipper de ui.
2. Reinig de champignons en snijd ze in kleinere stukjes.
3. Laat een klontje boter smelten en fruit de ui aan. Voeg de blokjes schorseneren toe, en kruid met de bieslook, peper en zeezout. Voeg hier de bouillon aan toe.
4. 20 minuten laten garen onder gesloten deksel.
5. Smelt een klontje boter in een pan, en voeg de champignons toe. Stoof kort aan, en kruid bij met peper en zeezout.
6. Pureer de soep.
7. Verdeel de champignons over mooie borden en schenk de soep over de champignons.

Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 4 K R P
Bieslook
150 g champignons
1 Citroen
800 ml Groentebouillon (zelfgemaakt)
30 g Roomboter
1 kg Schorseneer
1 Ui

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Kamut-toetje 4

Kamut-toetje

Venkelsoep met bleekselderij en courgette 5

Venkelsoep met bleekselderij en courgette

Kakicake 6

Kakicake

Sfeerverslag van de ledendag in Vianen in beelden 7

Sfeerverslag van de ledendag in Vianen in beelden

Laatste nieuws

Advertenties

De Roode Roos 7
Lamberts Health Benefits 8
Tradeline 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.