• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Zelfgemaakte kaas met fenegriek
Zelfgemaakte kaas met fenegriek 3

Zelfgemaakte kaas met fenegriek

Bereiding

  1. Bedek een zeef met een kaasdoek en hang deze in een kom.
  2. Breng de melk met de fenegriek zachtjes aan de kook, en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  3. Schenk al roerende de citroen er in een dun straaltje erbij.
  4. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot de melk zich scheidt in witte kaas en wei.
  5. Voeg een theelepel zout toe aan de witte kaas.
  6. Giet het mengsel in de zeef met het kaasdoek.
  7. Neem de punten van de kaasdoek bij elkaar en haal uit de zeef. Draai de kaasdoek, om de kaasbal strakker aan te trekken en om het vocht eruit te persen.
  8. Hang de doek aan een haakje met een kom eronder, zodat het vocht eruit loopt.
  9. Laat de kaas zo minimaal een uur uitlekken.
  10. Wanneer de kaas zijn vocht verloren heeft dient men hem in de koelkast te bewaren al dan niet meteen op te eten.
Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 2 K R P
2 el uitgeperst Citroen
1 tl Fenegriek
1 lt Melk
1 tl Zout (keltisch zeezout en himalayazout)

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Rettichstoof 4

Rettichstoof

Appel-Gembersap 5

Appel-Gembersap

Rucolasalade 6

Rucolasalade

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

Vithortho zink 4 in 1
Lamberts Health Benefits 7
De Roode Roos 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok