Pompoenpuree met wilde rijst

Pompoenpuree met wilde rijst

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Schil de pompoenen en verwijder de pitten.
  3. Snijd ¼ van de pompoenen in kleine blokjes. Snijd de rest in wat grotere blokken.
  4. Kook de grote blokken pompoen in een pan met kokend water gaar
  5. Snipper ondertussen de rode ui, hak de knoflook fijn en de walnoten grof.
  6. Smelt het klontje boter in een koekenpan en bak de rode ui en knoflook op zacht vuur zacht en glazig.
  7. Voeg de kurkuma, chilivlokken en pompoenblokjes toe en bak mee tot de pompoen gaar is.
  8. Haal de pan van het vuur en roer de gekookte rijst, cranberries en walnoten erdoorheen.
  9. Giet de pompoenblokken af en pureer de pompoen met behulp van een stafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Verdeel de puree over 4 borden en verdeel hier de rijst over. Kruimel als laatst de geitenkaas eroverheen en bestrooi met fijngehakte peterselie.
0

Ingrediënten

2 kleine flespompoenen
150 g wilde rijst
1 rode ui
1 teen knoflook
70 g cranberries
70 g walnoten
1 tl kurkuma
½ tl gedroogde chilivlokken
klontje boter
bosje platte peterselie
optioneel: 80 g zachte geitenkaas

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend