Pompoenpuree met wilde rijst

Pompoenpuree met wilde rijst
4 personen
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schil de pompoenen en verwijder de pitten.
- Snijd ¼ van de pompoenen in kleine blokjes. Snijd de rest in wat grotere blokken.
- Kook de grote blokken pompoen in een pan met kokend water gaar
- Snipper ondertussen de rode ui, hak de knoflook fijn en de walnoten grof.
- Smelt het klontje boter in een koekenpan en bak de rode ui en knoflook op zacht vuur zacht en glazig.
- Voeg de kurkuma, chilivlokken en pompoenblokjes toe en bak mee tot de pompoen gaar is.
- Haal de pan van het vuur en roer de gekookte rijst, cranberries en walnoten erdoorheen.
- Giet de pompoenblokken af en pureer de pompoen met behulp van een stafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de puree over 4 borden en verdeel hier de rijst over. Kruimel als laatst de geitenkaas eroverheen en bestrooi met fijngehakte peterselie.
0
Ingrediënten
2 kleine flespompoenen150 g wilde rijst
1 rode ui
1 teen knoflook
70 g cranberries
70 g walnoten
1 tl kurkuma
½ tl gedroogde chilivlokken
klontje boter
bosje platte peterselie
optioneel: 80 g zachte geitenkaas
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend