Rauwe-bietensalade met appeltjes

Rauwe-bietensalade met appeltjes

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Salade

Bereiding

  1. Rasp de geschilde rauwe bieten.
  2. Snijd de appels fijn in blokjes, met schil en klokhuis.
  3. Meng de appels en de bieten, en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg vervolgens het sap en de geraspte schilletjes van de sinaasappel toe.
  4. Strooi in dit mengel van bieten, appels, sinaasappel en olijfolie het kaneelpoeder en de gemalen kruidnagelen.
  5. Laat alles zo’n tien minuten intrekken alvorens de salade te serveren.
0

Ingrediënten

500 gram rauwe bieten
2 biologische appels
wat geraspte schilletjes van biologische sinaasappel
sap van een sinaasappel
extra vergine olijfolie
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen kruidnagelen

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend