Rauwe-bietensalade met appeltjes

Bereiding
- Rasp de geschilde rauwe bieten.
- Snijd de appels fijn in blokjes, met schil en klokhuis.
- Meng de appels en de bieten, en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg vervolgens het sap en de geraspte schilletjes van de sinaasappel toe.
- Strooi in dit mengel van bieten, appels, sinaasappel en olijfolie het kaneelpoeder en de gemalen kruidnagelen.
- Laat alles zo’n tien minuten intrekken alvorens de salade te serveren.
0
Ingrediënten
500 gram rauwe bieten2 biologische appels
wat geraspte schilletjes van biologische sinaasappel
sap van een sinaasappel
extra vergine olijfolie
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen kruidnagelen
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend