Smoothie van vlierbessen

Smoothie van vlierbessen

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

Vlierbessensap

  1. Breng het water aan de kook.  
  2. 3 Voeg de vlierbessen en fijngesneden abrikozen toe en breng het water weer aan de kook. 
  3. Laat de vlierbessen 15 minuten koken totdat de bessen zacht zijn. Zeef het sap met een zeefdoek.
  4. Doe het vlierbessensap weer terug in de pan 
  5. Kook het sap nog 5 minuten totdat het mengsel iets dikker word.
  6. Voeg het citroensap toe en laat het sap 1 minuutje koken. 
  7. Schenk het sap in een fles, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Smoothie

1.      Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot en gladde smoothie.
2.      Verdeel de smoothie over 2 glazen.

0
Kook je de bessen liever niet? Maak dan ‘rauwe’ vlierbessen sap door dezelfde ingrediënten fijn te malen in een blender en het sap te zeven in een zeefdoek!

Ingrediënten

Voor de vlierbessensap:
500 gram Vlierbessen 
0,6 liter Water 
1 eetlepel Citroensap
evt. 5 gedroogde abrikozen

Voor de smoothie:
½ avocado
1 banaan
100 g bosbessen
4 el biogarde
200 ml vlierbessensap

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend