• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 6 2025 Lyme en eiwitkwaliteit 1
Uitzicht 5 2025 Antibioticaresistentie 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • MMV-Voedingsrichtlijnen
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Zelfgemaakte kruidenboter
Zelfgemaakte kruidenboter 3

Zelfgemaakte kruidenboter

Bereiding

Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Roer de roomboter los in een kom. Hak de kruiden helemaal fijn en pers het teentje knoflook uit.
Roer dit samen met de citroensap door de boter totdat alles goed vermengd is.
Neem een stuk huishoudfolie en spreid dit uit op het aanrecht. Schep hier de kruidenboter op en vouw het huishoudfolie dicht.
Rol daarna met je handen de kruidenboter uit tot een dikke worst die overal dezelfde dikte heeft. Draai daarna de uiteindes dicht en leg de kruidenboter zo in de koelkast om op te stijven.
Als de kruidenboter goed koud is, kun je er mooie plakken van snijden die je kunt serveren tijdens het ontbijt, een brunch of bij de borrel.

Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 10 K R P
10 stengels Bieslook
1 tl sap van een Citroen
5 takjes Dille
1 teentje Knoflook
de blaadjes van 10 takjes platte Peterselie
100 g ongezouten Roomboter

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Diverse groene smoothies 4

Diverse groene smoothies

Lunchsoep met courgette 5

Lunchsoep met courgette

Rode bietenmoes 6

Rode bietenmoes

Sfeerverslag van de ledendag in Vianen in beelden 7

Sfeerverslag van de ledendag in Vianen in beelden

Laatste nieuws

Advertenties

Lamberts Health Benefits 7
Tradeline 8
De Roode Roos 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.