• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Olijfbrood
Olijfbrood 3

Olijfbrood

Bereiding

1 Doe het meel, samen met de bicarbonaat in een kom en voeg de zuurdesem, het bruiswater en citroensap toe. Meng dit tot een mooi beslag. Voeg daartoe indien nodig wat extra water toe.
2 Laat het beslag de volgende dag op een warme plek fermenteren tot er belletjes te zien zijn. Verwarm de oven voor op 120 graden.
3 Nu kun je de olijven aan het beslag toevoegen, samen met de kruiden en specerijen, nog wat peper en een scheutje olijfolie en meng het geheel nog even kort door elkaar.
4 Neem je cakeblik en giet hierin een royale scheut gesmolten boter. Zorg dat de bodem goed bedekt is. De randen hoef je niet in te vetten. Als de bodem van het blik voorzien is van een laagje boter giet je het beslag er bovenop.
5 Zet het cakeblik in het midden van de voorverwarmde oven. Laat het olijvenbrood nu 90 minuten garen in de oven. Na een uur controleer je de gaarheid met een satéprikker. Deze moet er droog uitkomen.
6 Laat het olijfbrood nog even afkoelen en snijd er dan mooie plakken van.
Serveren met roomboter en/of olijfolie!

Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 4 K R P
10 g bicarbonaat
400 ml bruiswater
3 el sap van een Citroen
200 g desem(starter)
1,5 tl gemalen Komijn
1,5 tl Munt
150 g Kalmata Olijf
3 tl Oregano
snufje Peper (zwart)
25 g Roomboter
400 g Volkorenmeel

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Boekweitrepen 4

Boekweitrepen

Groene salade met kiwidressing 5

Groene salade met kiwidressing

Lunchsoep met courgette 6

Lunchsoep met courgette

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

De Roode Roos 7
Vithortho zink 4 in 1
Lamberts Health Benefits 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok