Midden-Oosterse rodebietensalade met grapefruitdressing

Midden-Oosterse rodebietensalade met grapefruitdressing

Door: jvklinken
0 reacties

Bereidingswijze

Maak eerst de dressing: doe de grapefruitschil, het grapefruitsap en de ahornsiroop in een pan en breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur wat lager en laat het mengsel 5-10 minuten koken, tot er een siroop ontstaat. Schenk die in een kom en laat hem afkoelen terwijl je de andere ingrediënten bereidt*

Schil de rode bieten en snijd ze in heel dunne plakken (gebruik als het kan een mandoline).

Doe de rode bieten en de rode ui in een slakom en besprenkel ze met het citroensap. Zet ze 5 minuten opzij zodat het citroensap de biet wat zachter kan maken en de scherpe smaak van de ui kan afzwakken.

Schep de radijs en de kruiden erdoor en bestrooi de salade met de sumak. Besprenkel hem met de dressing en serveer direct.

* Om dit recept meer Moermanproof te maken, kun je honing gebruiken in plaats van ahornsiroop en de dressing niet tot siroop koken maar gewoon koud gebruiken.

Dit recept is ontleend aan het Borstkankerkookboek. Een recensie van dit boek door Marlie Hillekens vindt u hier.

Bereidingstijd: 20 - 25 minuten
Keuken: Vegetarische keuken
Menugang: Voorgerecht
Techniek: Koken

Ingredienten (4 personen)

  • dunne reepjes schil en sap van 1 roze grapefruit
  • 2 tl ahornsiroop
  • 4 middelgrote rode bieten van ca. 150 gr.
  • ½ rode ui in dunne ringen
  • sap van 1 citroen
  • 100 gr radijs, in dunne plakjes of in vieren
  • dille, basilicum, koriander en peterselie, van alle een kleine handvol
  • ¼ tl sumak