• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Linzen Dahl
Linzen Dahl 3

Linzen Dahl

Bereiding

1. Was de linzen en kook ze in 500 ml water in 10-15 minuten gaar.

2. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Hak de tomaten in blokjes.

3. Verwarm een scheut roomboter in een pan en fruit hier de ui en de knoflook in. Pers dan ook de gember en voeg deze samen met de kurkuma, de garam masala, kokosrasp en het komijnpoeder toe. Laat even smoren.

4. Giet dan de amandelmelk in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Laat dit op een zachte warmtebron ongeveer 10 minuten doorkoken.

5. Als de linzen gaar zijn, giet ze dan af en voeg ze ook toe.

6. Verdeel de dahl over twee kommen en garneer met wat verse koriander. Serveer met brood.

Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 4 K R P
400 ml Amandelmelk
1 tl garam masala
1 cm verse Gember
2 tenen Knoflook
10 g Kokosrasp
1 tl Komijnpoeder
10 g verse Koriander
1 tl Kurkuma
225 g rode Linzen
10 g Roomboter
400 g Tomaat
1 Ui

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Sperziebonen met salade 4

Sperziebonen met salade

Spaghetti pompoensoep 5

Spaghetti pompoensoep

Gevulde koolrolletjes 6

Gevulde koolrolletjes

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

De Roode Roos 7
Tradeline 8
Lamberts Health Benefits 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok