• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Milde curry met paksoi
Milde curry met paksoi 3

Milde curry met paksoi

Bereiding

1. Pel en snipper ui en knoflook.
2. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
3. Snijd het witte deel van de paksoi in stukjes en het groene deel in reepjes. Houd het apart van elkaar.
4. Rasp de gember op een fijne rasp. Hak de amandelen grof in stukken. Snipper de verse koriander.
5. Verwarm een zware pan op een halfhoge warmtebron. Als de pan warm aanvoelt voeg je een klontje roomboter toe. Stoof de ui en knoflook hierin. Voeg even later de korianderzaadjes toe. Stoof even mee.
6. Als de ui glazig is voeg je het witte deel van de paksoi en de tomaat toe.
7. Stoof 10 minuten. Voeg dan het groene deel van de paksoi toe en stoof nog een paar minuten.
8. Breng op smaak met de korianderpoeder en kurkuma. Knijp uit de gemberrasp het gembersap met je handen. Doe dit direct boven de pan.
9. Serveer met zilvervliesrijst. Garneer met de gehakte amandelen en de gesnipperde korianderblaadjes.

Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 2 K R P
handje Amandel (bitter)
halve cm verse Gember
1 teen Knoflook
halve el zaadjes plus nog wat verse korianderblaadjes Koriander
halve el Korianderpoeder
halve el Kurkuma
1 struikje Paksoi
klontje Roomboter
2 Tomaat
1 Ui

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Stamppotje van zoete aardappel en winterpostelein 4

Stamppotje van zoete aardappel en winterpostelein

Aubergine-tomatenstoof 5

Aubergine-tomatenstoof

Basis groentebouillon 6

Basis groentebouillon

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

Lamberts Health Benefits 7
De Roode Roos 8
Vithortho zink 4 in 1

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok