Perenchutney

Perenchutney

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Schil de peren en goudreinet en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
  2. Snipper de rode uien.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de appel, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel en het citroen- en sinaasappelsap toe en laat gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen tot de appel zacht is.
  5. Voeg dan de peer toe en laat nog 20 minuten zachtjes afgedekt koken.
  6. Schep de chutney in gesteriliseerde jampotten of weckpotten tot de rand vol en zet de potten met deksel 5 minuten op de kop. Draai ze daarna weer om en laat verder afkoelen.
0

Ingrediënten

4 rijpe peren
1 goudreinet
2 rode uien
handje rozijnen
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
½ tl gemalen kruidnagel
1 el olijfolie
sap van een halve citroen
200 ml sinaasappelsap of water

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend