Perenchutney

Perenchutney
2 personen
NTTT
Bereiding
- Schil de peren en goudreinet en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snipper de rode uien.
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
- Voeg de appel, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel en het citroen- en sinaasappelsap toe en laat gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen tot de appel zacht is.
- Voeg dan de peer toe en laat nog 20 minuten zachtjes afgedekt koken.
- Schep de chutney in gesteriliseerde jampotten of weckpotten tot de rand vol en zet de potten met deksel 5 minuten op de kop. Draai ze daarna weer om en laat verder afkoelen.
0
Ingrediënten
4 rijpe peren1 goudreinet
2 rode uien
handje rozijnen
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
½ tl gemalen kruidnagel
1 el olijfolie
sap van een halve citroen
200 ml sinaasappelsap of water
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend