Basis groentebouillon
Bereiding
- Snijd de groenten (venkel, wortelen, knolselderij) in grove stukken. Alleen de schone schillen en harde delen gebruiken voor het trekken van de bouillon.
- Breng alle ingrediƫnten bij elkaar in een pan aan de kook en laat het op laag vuur ca. 3 kwartier trekken.
- Haal vervolgens de groenten uit de pan, bijvoorbeeld met een schuimspaan of via een zeef.
- De bouillon is nu klaar. U kunt deze bouillon als drank gebruiken of als basis voor een soep.
Ingrediƫnten
| Aantal personen: 4 | K | R | P | |
|---|---|---|---|---|
| Bieslook | ||||
| 2 Bosui | ||||
| stuk Knolselderij | ||||
| 1 Laurierblad | ||||
| takje Peterselie | ||||
| 1 Prei | ||||
| takje Rozemarijn | ||||
| takje Selderij | ||||
| takje Tijm | ||||
| halve Venkel | ||||
| 1 lt Water toegepast in een gerecht | ||||
| 2 grote Wortel (peen) |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend
