• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Midden-Oosterse rodebietensalade met grapefruitdressing
Midden-Oosterse rodebietensalade met grapefruitdressing 3

Midden-Oosterse rodebietensalade met grapefruitdressing

Bereiding

Maak eerst de dressing: doe de grapefruitschil, het grapefruitsap en de ahornsiroop in een pan en breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur wat lager en laat het mengsel 5-10 minuten koken, tot er een siroop ontstaat. Schenk die in een kom en laat hem afkoelen terwijl je de andere ingrediƫnten bereidt*

Schil de rode bieten en snijd ze in heel dunne plakken (gebruik als het kan een mandoline).

Doe de rode bieten en de rode ui in een slakom en besprenkel ze met het citroensap. Zet ze 5 minuten opzij zodat het citroensap de biet wat zachter kan maken en de scherpe smaak van de ui kan afzwakken.

Schep de radijs en de kruiden erdoor en bestrooi de salade met de sumak. Besprenkel hem met de dressing en serveer direct.

* Om dit recept meer Moermanproof te maken, kun je honing gebruiken in plaats van ahornsiroop en de dressing niet tot siroop koken maar gewoon koud gebruiken.

Dit recept is ontleend aan het Borstkankerkookboek. Een recensie van dit boek door Marlie Hillekens vindt u hier.

Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 4 K R P
2 tl Ahornsiroop
handje Basilicum
1 uitgeperst Citroen
handje Dille
1 (dunne reepjes schil en het sap) Grapefruit
handje Koriander
handje Peterselie
100 g, in dunne plakjes Radijs
4 middelgrote Rode biet
kwart tl Sumak
halve, in dunne ringen Ui (rode)

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Pruimen-rijstpudding 4

Pruimen-rijstpudding

Witlofschuitjes met walnoottabouleh 5

Witlofschuitjes met walnoottabouleh

Courgettespaghetti met peer en walnoot 6

Courgettespaghetti met peer en walnoot

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

De Roode Roos 7
Vithortho zink 4 in 1
Lamberts Health Benefits 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok