• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 artikelen
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 1, Veerkracht 1
Uitzicht 10 (extra dik nummer, thema: emotie-eten) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Recepten
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Suiker
    • Supplementen
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
  • Gezond Leven
    • Voeding
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
    • Uit eten met Moerman
  • Zelfonderzoek
  • Nieuws
    • Laatste nieuws
    • Uitzicht
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Agenda
  • Over
    • Lid worden
    • Bestuur
    • Geschiedenis
    • In de regio
    • Amnestie
    • Steun ons
    • ANBI
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Schorseneren risotto
Schorseneren risotto 3

Schorseneren risotto

Bereiding

1.Vul een ruime kom met koud water en het sap van een citroen.
2. Schrob onder de kraan het zand van de schorseneren. Schil ze vervolgens met een dunschiller en dompel ze onmiddellijk onder in het citroenwater om te voorkomen dat de schorseneren bruin kleuren
3. Breng in een kookpan water met wat zeezout aan de kook. Snijd de schorseneren in stukken van ongeveer 4 cm, en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar. Giet de schorseneren af en laat ze goed uitlekken
4. Breng water met zeezout aan de kook voor haver. Kook de haver beetgaar. Verhit de boter in een hapjespan en smoor de schorseneren zachtjes. Haal enkele schorseneren uit de pan voor de garnering. Voeg aan de overige schorseneren de sinaasappelschil, het piment, de havermelk en vlozaad en peper en zeezout naar smaak toe. Laat de schorseneren op een zacht vuurtje wat indikken.
5. Giet de haver af en roer het door de schorseneren-roomsaus. Verdeel de ‘risotto’ over twee borden en garneer met de achtergehouden schorseneren, de hazelnoten en de peterselie

Tip: Trek keukenhandschoenen aan; het witte vocht in schorseneren maakt hardnekkige bruine vlekken op je huid die je maar moeilijk krijgt weg gewassen.

Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 4 M NT
1 Citroen
100 g Haver
200 ml Havermelk
1 el grof gehakte Hazelnoot
Peper (zwart)
1 handje verse, grof gehakte Peterselie
1 tl piment
1 el Roomboter
500 g Schorseneer
geraspte schil van 1 Sinaasappel
1 el Vlozaad

Wat betekenen de bolletjes?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Bouquet Garni 4

Bouquet Garni

Koude bietensoep 5

Koude bietensoep

Rettichstoof 6

Rettichstoof

TV-dokter Tamara over MMV-kookboek: 'Mooi, handig en overzichtelijk' 7

TV-dokter Tamara over MMV-kookboek: ‘Mooi, handig en overzichtelijk’

Laatste nieuws
Tradeline 7
Lambers vegan ijzer complex 8
De Roode Roos 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 10:00-14.30 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2023 | Website realisatie & advies: WebFundament