Falafelsalade

Falafelsalade
2 personen
Klassiek Moermandieet
NTTT
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160C.
- Snipper de rode ui en hak de knoflook en peterselie fijn.
- Doe de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, komijnpoeder en ei in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.
- Draai balletjes van het mengsel en druk ze op een met bakpapier beklede bakplaat plat.
- Bak de falafel gedurende 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
- Hak ondertussen de munt fijn en meng met wat peper door de biogarde.
- Verdeel de bladsla over vier borden, verdeel hier de falafel en granaatappelpitjes over.
- Dresseer met munt/biogardedressing.
0
Ingrediënten
400 gram gekookte kikkererwten1 rode ui
1 teentje knoflook
1 biologisch eitje
1 tl komijnpoeder
bosje peterselie
200 gram jonge bladsla
100 gram granaatappelpitjes
8 el biogarde
paar takjes munt
peper
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend