Falafelsalade

Falafelsalade

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160C.
  2. Snipper de rode ui en hak de knoflook en peterselie fijn.
  3. Doe de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, komijnpoeder en ei in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.
  4. Draai balletjes van het mengsel en druk ze op een met bakpapier beklede bakplaat plat.
  5. Bak de falafel gedurende 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
  6. Hak ondertussen de munt fijn en meng met wat peper door de biogarde.
  7. Verdeel de bladsla over vier borden, verdeel hier de falafel en granaatappelpitjes over.
  8. Dresseer met munt/biogardedressing.
0
Bij Moerman mag van het ei alleen de rauwe eidooier gegeten worden. Bij NTTT de rauwe eidooier, of het gehele ei drie minuten gekookt. Ei verwerkt op deze manier mag bij NTTT alleen slechts incidenteel.

Ingrediënten

400 gram gekookte kikkererwten
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 biologisch eitje
1 tl komijnpoeder
bosje peterselie
200 gram jonge bladsla
100 gram granaatappelpitjes
8 el biogarde
paar takjes munt
peper

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend