Maaltijdsalade met haver

Maaltijdsalade met haver

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Was de haver goed door en laat het een paar dagen kiemen.
  2. Kook de haver nadat het gekiemd is in 10 minuten gaar.
  3. Snijd de venkelknol in kleine stukjes.
  4. Doe de roomboter in een koekenpan en smoor de venkel zachtjes gaar.
  5. Voeg nu de gare haver toe en bak deze zachtjes mee.
  6. Schik op een mooie schaal de sla- rettich- komkommer- bleekselderij en winterpeen.
  7. Giet de dressing over de salade.
  8. Garneer de salade met de haver en venkel en versier de salade verder met de zwarte bessen en bloemen uit de tuin.
0
Ook heerlijk met nog wat noten of een avocado.

Ingrediënten

300 g haverkorrels
1 venkelknol
1 el kurkuma
1 el roomboter
1 krop zachte sla
1/2 geraspte rettich
1/2 geraspte Winterpeen
1 kleine komkommer
1 sinaasappel in partjes
3 stengels bleekselderij
Wat fijngeknipte bieslook
Handvol zwarte bessen
Bloemen en blad van de Oost-Indische kers

Dressing
1 uitgeperste citroen
en 2 el pompoenpittenolie

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend