Maaltijdsalade met haver

Maaltijdsalade met haver
4 personen
Bereiding
- Was de haver goed door en laat het een paar dagen kiemen.
- Kook de haver nadat het gekiemd is in 10 minuten gaar.
- Snijd de venkelknol in kleine stukjes.
- Doe de roomboter in een koekenpan en smoor de venkel zachtjes gaar.
- Voeg nu de gare haver toe en bak deze zachtjes mee.
- Schik op een mooie schaal de sla- rettich- komkommer- bleekselderij en winterpeen.
- Giet de dressing over de salade.
- Garneer de salade met de haver en venkel en versier de salade verder met de zwarte bessen en bloemen uit de tuin.
0
Ingrediënten
300 g haverkorrels1 venkelknol
1 el kurkuma
1 el roomboter
1 krop zachte sla
1/2 geraspte rettich
1/2 geraspte Winterpeen
1 kleine komkommer
1 sinaasappel in partjes
3 stengels bleekselderij
Wat fijngeknipte bieslook
Handvol zwarte bessen
Bloemen en blad van de Oost-Indische kers
Dressing
1 uitgeperste citroen
en 2 el pompoenpittenolie
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend