Venkelsoep met bleekselderij en courgette

Venkelsoep met bleekselderij en courgette

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Soep

Bereiding

  1. Doe het water samen met de groentebouillon in een pan.
  2. Halveer de courgette, evenals de bos lente-uitjes en snijd deze in grove stukken. Snijd ook de venkelknol in stukjes..
  3. Doe de stukken venkelknol, courgette, lente-uitjes, knoflook, 2 stengels bleekselderij, gember en kaneel in de pan met water.
  4. Laat het geheel langzaam aan de kook komen, en laat het zachtjes doorkoken tot de groente gaar is.
  5. Pureer vervolgens het geheel met de staafmixer. Dit zorgt ervoor dat de soep goed gebonden is.
  6. Snijd de overgebleven halve courgette en de 2 stengels bleekselderij fijn. Voeg deze daarna bij de soep. Laat het geheel nog 1 minuutje doorkoken, daarna de soep serveren.
0

Ingredienten

1 liter koud water
2 eetlepels vegetarische groentebouillon
1 grote venkelknol
1 courgette
kleine bos lente-ui
2 teentjes knoflook
4 stengels bleekselderij
stukje gember
stukje kaneel

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend